Kiša remeti planove: Otkazani nastupi demo bendova

Organizatori Demofesta bili su primorani da otkažu finalne bitke demo bendova na povratničkom, 12. festivalu.

Razlog je nevrijeme koje bi, prema prognozama meteorologa, uskoro trebalo da počne nad Banjom Lukom.

Zbog mogućnosti pojave novih padavina u narednih nekoliko časova, organizator Demofesta je odlučio otkazati nastupe demo bendova tokom finalne večeri, a festival otvoriti revijalnim dijelom programa. Važno je naglasiti da je žiri ovogodišnjeg festivala donio odluku da pobjednike Demofesta 2023 proglasi na osnovu njihovih nastupa tokom dvije polufinalne večeri. Tako da, tri najbolja benda koja dobijaju nagrade u vrijednosti od 5.000, 2.000 i 1.000 evra biće proglašeni večeras, kada će biti dodijeljena i nagrada "Plavi bas" za najboljeg basistu među takmičarima - naveli su organizatori.

Dobra vijest je da bi se vremenske prilike trebale stabilizovati do 21 čas, te otvoriti mogućnost da revijalni program počne u 21.30.

Večerašnju postavu "Main stagea" predvode avangardni Laibach, pionir elektorsvinga Parov Stelar i mađioničar etno-elektronskog zvuka Kiril Džajkovski.

Na "Summer stageu" će nastupiti Macha RavelBojana VunturiševićSunshineNipplepeoplePocket PalmaRoni Size MKDSL.

Kapije tvrđave Kastel za sve posjetioce će biti otvorene od 21 čas.

Svim posjetiocima koji su kupili kartu za drugo veče festivala, a koje je sinoć prekinuto zbog olujnog nevremena, biće omogućeno da sa istom kartom uživaju u koncertima večeras - dodali su organizatori.

Tagovi: