Knjižni fond bogatiji za 121 knjigu

Narodna biblioteka Šamac upotpunila je knjižni fond sa još 121 knjigom, čiju je nabavku iz banjalučke knjižare "Kultura" finansirala šamačka opština, te je sada u knjižnom fondu 22.268 monografskih publikacija, rekla je Srni direktor ove javne ustanove Dragica Borojević.

Ona je navela da zbog trenutne epidemiološke situacije nisu bili u mogućnosti da nabave još naslova, ali da su zadovoljni onim čime trenutno raspolažu.

"Trudili smo se da ispratimo trenutno najtraženije i najpopularnije naslove, što će, vjerujemo, obradovati sve naše čitaoce", istakla je Borojevićeva.

Prema njenim riječima, od domaćih autora čitaoci najviše traže Jelenu Bačić Alimpić, Isidoru Bjelicu, Dragoslava Mihajlovića, Mariju Jovanović, a od stranih najviše se čitaju Peter Handke, Fredrik Bakman, Harlan Koben, Džejms Paterson, Lusinda Rajli.

"Nabavili smo i određen broj lektira, jer uvijek mislimo na naše školarce, te pratimo nastavni plan i program", naglasila je Borojevićeva.

Ona je dodala da je prethodnih godina Biblioteka organizovala prijem za prvačiće i učitelje sa područja opštine, a ove godine će, s obzirom na epidemiološku situaciju, do kraja septembra biti izvršen besplatan upis prvačića na osnovu spiskova dobijenih iz škola sa područja Šamca.