Lovci siti, vukovi na broju: Završeni „Ozrenski dani lova 2020“

Oko pet stotina lovaca iz cijele Republike Srpske, Federacije BiH, ali i iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Italije, učestvovalo je za vikend u lovu na vuka, organizovanom u sklopu trodnevne manifestacije „Ozrenski dani lova 2020“.

Po povratku u kamp u Kaluđerici rekoše da je vuk viđen ali odstrijeljen nije. To međutim nije uticalo na dobro raspoloženje svih učesnika manifestacije i odlično druženje uz pjesmu i zabavni program.

„Veoma smo zadovoljni odzivom kolega lovaca na ovu manifestaciju koju smo mi po prvi put organizovali, uz nesebičnu pomoć načelnika opštine Petrovo Ozrena Petkovića i Lovačkog saveza na čelu sa predsjednikom Savom Minićem. Sve je proteklo bez problema, naši gosti su veoma zadovoljni, a iskoristili smo ovu priliku i za obrazovanje lovaca. Naša namjera je bila da na prostoru našeg udruženja imamo jednu ovakvu manifestaciju, da dovedemo ljude sa prostora cijele bivše Jugoslavije i šire, da vide čim mi raspolažemo, ali i da se predstavimo mi kao udruženje i nadamo se omasovimo članstvo“, rekao je predsjednik LU „Ozren“ Petrovo Zoran Martić.

Predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić istakao je da je Savez dao i moralnu i materijalnu podršku lovcima iz opštine Petrovo i najavio da će ova manifestacija u okviru Saveza postati tradicionalna.

„Lov je bio uspješan, jer nije bilo nikakvih problema. Vuk je viđen ali nije odstrijeljen, što je dobro, jer da ga je lako odstrijeliti i ne bi bio zvijer kakva jeste. Sve pohvale idu Lovačkom udruženju „Ozren“ kao organizatorima i mi ćemo i ubuduće ovom udruženju i ovoj manifestaciji pružiti maksimalnu podršku“, istakao je Minić.

On je iskoristio prisustvo velikog broja lovaca iz cijele Republike Srpske kako bi ih upozorio na opasnost koja prijeti od afričke svinjske kuge, pozvao ih na maksimalan oprez i odgovorno ponašanje.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković istakao je da je opština pomogla i finansijski i u organizaciji ove manifestacije.

„Ovo je manifestacija koja je od velikog značaja za našu opštinu, posebno kao promotivna aktivnost kada je u pitanju turistička ponuda naše lokalne zajednice, i zahvalan sam Lovačkom udruženju „Ozren“ Petrovo koje je napravilo ovako nešto“, rekao je načelnik Petković.

„Ozrenski dani lova 2020“ završeni su juče lovom na šakala, lisicu i divlju mačku.

Slađana Lazarević/GlasRegije