Nadal: Odlazi najvažniji teniser u mojoj karijeri

Španac Rafael Nadal izjavio je da se raduje što će igrati sa Rodžerom Federerom u dublu na Lejver kupu na oproštaju legendarnog Švajcarca od teniske karijere, prenose britanski mediji.

Federer i Nadal igraće sutra u Londonu za "Tim Evrope" protiv američkih tenisera Frensisa Tijafoa i Džeka Soka, koji će nastupati za "Tim svijeta". Ovo će biti posljednji meč švajcarskog tenisera u profesionalnoj karijeri.

- Biće teško, prije svega za Rodžera bez sumnje, ali i za mene. Jedan od, ako ne i najbitniji igrač u mojoj teniskoj karijeri odlazi - rekao je Nadal.

Federer i Nadal su odigrali 40 međusobnih duela u karijeri, a rezultat je 24:16 za Španca.

- Bilo je to prijateljsko rivalstvo. U pojedinim trenucima nije bilo lako, jer smo igrali za tako važne stvari u našim teniskim karijerama. U isto vrijeme smo umjeli da prepoznamo da su lični odnosi važniji i bolji od profesionalnih uspeha - istakao je Nadal.

Lejver kup će otvoriti Norvežanin Kasper Rud protiv Soka, a zatim će igrati Grk Stefanos Cicipas protiv Argentinca Dijega Švarcmana i Britanac Endi Mari protiv Australijanca Aleksa de Minora. Meč dublova ne bi trebalo da počne prije 19 sati.

Tokom trodnevnog takmičenja, Federera će u "Timu Evrope" da zamijeni Italijan Mateo Beretini. Organizatori Lejver kupa će sutra objaviti program i satnicu mečeva za subotu i nedjelju.

nezavisne.com