Netfliks otvara sopstveni studio za video igrice

Netfliks ne želi da se oslanja samo na ugovore sa zasebnim gejm studijima, kako bi povećao broj igara u svom sistemu. Zbog toga je streaming gigant riješio da formira sopstveni gejm studio.

On će se nalaziti u Helsinkiju, a njegov zadatak će biti da kreira originalne igre bez reklama ili mogućnosti kupovine unutar

Direktor ovog studija biće Marko Lastikka, koji je preij toga bio potpredsednik i CEO Zynga, a radio je i u EA. Tokom svoje karijere, Lastikka je između ostalih igara, bio odgovoran i za Simcity BuildIt (EA) i Farmville 3 (Zynga).

Interesantno je da će ovo biti drugi Netfiksov gejm studio u Helsinkiju. Ipak, postoji jedna bitna razlika u odnosu na Next Games, koji je nakon akvizicije postao dio Netfliksa početkom ove godine.

Novi studio biće izgrađen „od nule“. Ukupno, ovo je četvrti game studio u vlasništvu kompanije, a svaki od njih biće zadužen za određene vrste igara. To ukazuje da Netfliks ozbiljno razmišlja o svojoj gaming strategiji i da povlači dugoročne poteze. Uostalom, i prve igre iz novog studija pojaviće se tek za nekoliko godina.

srpskainfo.com

Tagovi: