Nikola Jokić najplaćeniji košarkaš u istoriji NBA

Nikola Jokić dogovorio je petogodišnji ugovor sa Denverom na čak 264 miliona dolara, kojim će ostati u klubu sve do 2028, kada bude imao 33! Uskoro će biti ozvaničeno da je Somborac košarkaš sa najvećim ugovorom u istoriji, za koji ga je "kvalifikovalo" to što je dva puta uzastopno postao MVP NBA lige.

Dan nakon što je njegov tim napravio veliki trejd i poslao u Vašington dugogodišnju bekovsku liniju Vil Barton – Monte Moris, potvrđeno je ono što se znalo od trenutka kada su čelnici i trener Denvera Majkl Meloun donijeli Nikoli u štalu nagradu za najboljeg košarkaša NBA lige.

"Džoker" za sobom ima sezonu u kojoj je postizao najviše poena u karijeri, 27,1 uz 13,8 skokova i ostaje nada da će u Denveru uskoro dobiti i saigrače sa kojima će moći da napravi veliki rezultat i u plej-ofu. Nagetsi su uradili očekivano i dali najboljem igraču na svijetu sav novac koji su mogli, a sada imaju zadatak da oko njega naprave tim sposoban da "napadne" titulu.

Doskorašnji generalni menadžer Klivlenda Tim Konli rekao je minulog proljća da Denver "nema važniji zadatak kao organizacija od toga da Nikola ostane u timu sve dok planira da igra košarku". Njegov nasljednik Kalvin But razmišlja na isti način i sa čelnicima franšize iznio je Nikoli ponudu koju je nemoguće odbiti.

Naravno da ću da prihvatim, jer mi se zaista svima organizacija i volim ljude koji rade ovdje. U dobrim sam odnosom sa svima koji ovdje rade, od vlasnika tima do ekonoma. Mislim da imamo nešto što pokušavamo da izgradimo. I osjećaj je odličan - rekao je Jokić kada su ga tokom sezone pitali za ugovor. Rečeno – ostvareno.

Do sada je rekorder bio Janis Adetokumbo sa "supermaks" ugovorom od 228 miliona dolara, koji je potpisao 2020. sa Milvokijem.