Nokaut u posljednjoj sekundi: O potezu Maksa Holoveja priča cijela planeta

Kakav spektakl nam je ponudio UFC 300! U jednoj od najduže čekanih borbi Maks Holovej je savladao Džastina Gejdžija i okitio se BMF šampionskim pojasom, nakon napornih pet rundi i nestvarnog nokauta u posljednjim sekundama. Iako je imao prednost i vjerovatno bi pobijedio odlukom sudija, Maks Holovej je želio da nokautira rivala i to je pokazao čitavom svijetu.

Na deset sekundi do kraja meča pozvao je Gejdžija da stane na centar oktagona i da bez garda razmjenjuju udarce dok jedan od njih ne padne. Sijevali su udarci na sve strane, a Holovej je na sekundu do kraja uspio da pogodi baš onako kako je želio... Dok je sat otkucavao, Gejdži je pao licem na tlo i to je bio kraj meč! Pogledajte spektakularan završetak meča za titulu:

Desni kroše koji je poslao na spavanje Džastina Gejdžija vjerovatno je i najbolji udarac koji smo vidjeli na jubilarnom 300. događaju koji UFC organizuje. Publika bi morala da bude zadovoljna i udarcima koje je vidjela, ali i potezom Maksa Holoveja da se meč završi baš na ovaj način - beskompromisnom razmjenom njega i čovjeka kojem je još u prvoj rundi raskrvario lice fantastičnim udarcem u nos.

Tagovi: