Objavljen spot za akustičnu verziju pjesme "Ti si sav moj bol" (VIDEO)

Poslije reizdanja albuma " Angel''s Breath", spotova za pjesme ,,Crv" i ,,Metak", kao i dokumentarnog filma " Praia do Ventu Eternu", u produkciji Zadužbine Milana Mladnovića objavljen je novi spot, lirik video za pesmu "Ti si sav moj bol", najavili su iz Zadužbine.

Akustična verzija ove pjesme nastala u Skoplju 1992. godine sada je ekranizovana u saradnji sa timom koji čine Jana Oršolić, Darko Arsić i Igor Oršolić.

Rad na ovom spotu za mene je bio uzbudljivo introspektivno iskustvo. Anplagd verzija koja je sada prvi put pred nama, 30 godina poslije originalnog izvođenja, donijela mi je dobro poznatu pjesmu na sasvim novi način, dublji, intenzivniji, ličniji. Zahvalna sam silno Zadužbini na povjerenju koje mi je pružila dajući mi priliku da ovaj dirljivi muzičko emotivni dragulj na svoj način pretvorim u igru savremene kaligrafije – kazala je Jana Oršolić, autorka spota, dizajnerka i edukatorka.

Spot za pjesmu “Ti si sav moj bol” najavljuje album ,” “EKV Anplagd Skopje 1992” koji čine snimci sa koncerta održanog krajem novembra 1992. godine u kamernom Studiju M1 Makedonske TV, a u sklopu mini turneje po Makedoniji kojom je promovisan album ,”Dum Dum2.

I koncert i snimak su posebni, jer Ekatarina Velika u kompletnom sastavu nikada nije svirala akustične koncerte.

Album će biti objavljen na digitalnim platformama 7. oktobra, pod Universal Music etiketom, a za nekoliko mjeseci će biti dostupan i na ploči.

Objavljivanje lirik videa “Ti si sav moj bol” označava i pokretanje jutjub kanala Ekatarina Velika Ofišl.

Ideja je da se na jednom mestu objavljuju remasterizovani i restaurirani video materijali i koncerti, kao i EKV VHS arhiva koju Zadužbina Milana Mladenovića posjeduje i svakodnevno vredno prikuplja.

Trenutno na jutjub nebu vlada haos kada je EKV u pitanju. Red je da jedan ovako značajan bend konačno dobije svoj zvanični kanal kako bi poštovaoci njihove muzike na jednom mjestu imali pristup svemu što je ostalo iza njih – kažu iz Zadužbine, prenosi Glas Srpske.

srpskainfo.com