OC „Jahorina“ prekinuo emisiju akcija, na potezu Vlada RS

Nadzorni odbor Olimpijskog centra „Jahorina“ donio je odluku o privremenom prekidu šeste emisije akcija kojom ovo akcionarsko društvo pokušava prikupiti 29 miliona maraka.

Kako je saopšteno, emisija se prekida zbog nastanka novih okolnosti koje bi mogle uticati na odluku investitora o kupovini hartija od vrijednosti iz predmetne emisije.

Javna ponuda nastaviće se nakon odobrenja Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske te će o istom javnost biti blagovremeno informisana - saopšteno je iz OC Jahorina.

Predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek kaže da je do prekida došlo zbog tehničkih stvari, ne obrazlažući kojih.

Emisija je obustavljena zbog tehničkih stvari i sjednice Vlade koja je danas. Na njoj će biti donesene sve potrebne odluke i odmah nakon sjednice emisija se nastavlja, a biće završena sutra u toku dana. Hvala CAPITAL-u na brizi, idemo u nove pobjede - poručio je ironično on.

Podsjećamo, plan je da se prikupljena sredstva iskoriste za otplatu kredita i obaveza po emitovanim hartijama od vrijednosti.

Pravo preče kupovine imaju vlasnici redovnih akcija odnosno Republika Srpska i njene institucije i fondovi.

“OC Jahorina” je u prošloj godini prijavila dobit od nepunih 385.000 maraka, s tim da je u redovnom poslovanju napravljen manjak od 4,5 miliona KM.

Prema revizorskom izvještaju, ukupne finansijske obaveze OC „Jahorina“ su na kraju prošle godine iznosile gotovo 197 miliona maraka, a revizori su upozorili da preduzeće nije u mogućnosti da iz priliva od redovnog poslovanja izmiruje tekuće obaveze.

capital.ba

Tagovi: