Poznati lopov ponovo uhapšen, pretukao muškarca ispred "Tržnice"

Poznati lopov Ranko Rakić uhapšen je zbog sumnje da je pretukao muškarca ispred banjalučke "Tržnice" i zadao mu više udaraca po glavi i tijelu.

Sve se desilo u utorak, a muškarac je povrijeđen i ukazana mu je ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Slučaj je policiji prijavljen u 15.05 časova a prema prijavi, došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom između dvije osobe.

Rakića terete da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

Rakić je iz Prijedora, a osim u tom gradu često boravi u Banjaluci i jedan od najpoznatijih lopova u Srpskoj.

Hapšen je više od 100 puta, a osim za krađe, takođe je hapšen zbog razbojništava i tuča.

Samo u septembru prošle godine hapšen je dva puta jer je napao maloljetnika i udario ga u leđa, te zbog tuče u krugu banjalučke pijace gdje je napao i udario  jednu osobu.

Inače, čim bi se našao na slobodi, Rakić bi nastavio s krivičnim djelima.

Između ostalog, poznat je i po tome što je ispred butika u banjalučkom naselju Lauš ukrao lutku sa izloga te počeo bježati s njom, što su zabilježile i kamere.

Rakić je dva puta hapšen i zbog pljački osoba sa invaliditetom.

Za jednu je prošle godine i osuđen, te je dobio pet godina zatvora jer je na Badnji dan opljačkao Banjalučanina Ljubomira B. kojem je upao u kuću dok je spavao i osim novca uzeo torbicu sa dokumentima i protezu za nogu.

Prema presudi, Rakić je 6. januara 2021. godine oko 22 časa ušao u kuću Ljubomira B. u banjalučkoj Ulici srpskih rudara, zatekao ga na spavanju te ga je osvijetlio mobilnim telefonom kako bi ga probudio i tražio novac.

Oštećeni je razbojniku dao novčanik u kome je bilo 200 KM, a optuženi je izlazeći iz kuće uzeo ortopedsku protezu za lijevu nogu, štaku, mobilni telefon i mušku tašnu i pobjegao.

Nakon toga Rakić je hapšen zajedno sa Draganom Jelačom  zbog sumnje da su u Banjaluci opljačkali osobu sa invaliditetom, koju su oborili na zemlju i od koje su oteli ruksak sa cigaretama i manjom količinom novca.

nezavisne.com

Tagovi: