Prikupljena sredstva za finansiranje vantjelesne oplodnje za 16 parova

U Zvorniku su večeras prikupljena značajna sredstva za finansiranje procesa vantjelesne oplodnje za 16 zvorničkih bračnih parova na donatorskoj večeri koju je organizovalo Udruženje porodica sa problemom steriliteta "Bebe 1" iz tog grada.

Predsjednik Udruženja “Bebe 1” Nikolina Oro rekla je novinarima da je donatorskoj večeri prisustvovao veliki broj privrednika iz Zvornika, Republike Srpske i Srbije, društveno-političkih i kulturnih radnika i sugrađani, koji su kupovinom ulaznica po cijeni od 50 KM dali doprinos da akcija uspije.

– Donatorsko veče svojim donacijama podržale su zdravstvene i druge ustanove, te poznati sportisti koji su poklonili svoje dresove, kao i butici sa poznatim modnim markama, kreatori sa svojim odjevnim predmetima, slikari sa svojim slikama i drugi – navela je Oro.

Ona je dodala da je odziv bio odličan i sve su ulaznice rasprodate.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je na donatorskoj večeri da Gradska uprava u kontinuitetu podržava ovo udruženje, dodavši da je Zvornik jedan od prvih gradova u regionu koji je iz lokalnog budžeta podržao plaćanje trećeg pokušaja vantjelesne oplodnje.

 

srpskainfo.com