Priština na 48 časova odložila kažnjavanje vozača sa srpskim tablicama

 Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je da prihvata zahtjev SAD i da za 48 časova odlaže mjeru izricanja kazni vozačima vozila koja imaju srpske registarske oznake.

- Zahvaljujem ambasadoru (Džefriju) Hovenijeru na njegovoj posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtev za odlaganje za 48 sati izricanja kazni za nelegalne ''KM'' (i druge) automobilske tablice. Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rješenja u naredna dva dana - napisao je Kurti na „Tviteru“.

Prethodno je američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer objavio da su Sjedinjene Američke Države zabrinute zbog toga što Beograd i Priština nisu postigli sporazum za rješenje krize na KiM.

- Mi smo od kosovske vlade zatražili da odloži za 48 sati primjenu novčanih kazni, kako bi omogućila Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama dalje angažovanje strana na pronalaženju rješenja -  napisao je Hovenijer na „Tviteru“.

Kosovska policija juče je, nakon neuspješnih pregovora u Briselu, najavila da će danas početi da izriče novčane kazne vlasnicima vozila sa srpskim registarskim tablicama.

Saobraćaj na administrativnom prelazu Jarinje jutros se odvija bez problema.

U blizini administrativnog prelaza sa strane Kosova i Metohije prisutni su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, javlja izvještač Tanjuga.

glassrpske.com