Pročitajte imena uhapšenih u akciji "Fly" na području Banje Luke, Mrkonjić Grada i Šipova

Dušan Petrović (29) iz Mrkonjić Grada, Željko Prpić (42) iz Šipova, Slaviša Mihajlović (39) iz Banje Luke i Radomir Prosan iz Banje Luke, uhapšeni su danas u policijskoj akciji "Fly", saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Akciju se sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Prilikom pretresa na lokacijama koje koriste osumnjičeni, a koji su izvršeni na području Banjaluke, Mrkonjić Grada i Šipova, pronađeni su, između ostalog, oružje i droga.

U akciji su oduzeti startni pištolj, vojnički bajonet, određena količina municije, oružje, ručna bomba, određena količina TNT eksploziva, službene lisice, mobilni telefoni, određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, vage za precizno mjerenje sa obrisima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, snimač video nadzora, veća količina novca, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Navedena akcija je sprovedena po naredbama Okružnog suda Banja Luka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Upravom policije, jedinicom žandarmerije-konjica i službeni psi, i Policijskom upravom Banja Luka.

nezavisne.com