Rođak ubijenog teroriste Miloša Žujovića otkrio detalje: On je potomak slavnog političara

Terorista Miloš Žujović (25), koji je teško ranio pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade, potomak je čuvenog političara Alekse Žujovića.

Terorista Miloš Žujović koji je preuzeo ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca juče oko 11 sati teško je samostrijelom povrijedio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremović.

Teško povrijeđen Jevremović u samoodbrani je pucao i ubio Žujovića. Policija je nakon toga uhapsila još dvije osobe, a pretpostavlja se da će ih biti i više, piše Blic.

Prema riječima rođaka, koji nije želio da mu se pominje ime, Miloš Žujović ili Salahudin živio je u Mladenovcu sa roditeljima do prije nekoliko mjeseci.

“On je jedinac i znam ga kao dijete. Obrukao je naše slavno prezime i predaka Aleksu Žujovića, koji je bio srpski političar. Aleksa je upamćen po tome što je njegov glas presudio na sjednici srpske skupštine na Krfu da se vojska odmori i da krene u kontraofanzivu. Arčibald Rajs, veliki prijatelj Srba, u svojoj knjizi je pomenuo da je jedino Aleksa Žujović svoga sina poveo u rat. Aleksa i Arčibald su bili prijatelji…. Miloš nas je sve obrukao” priča rođak ubijenog teroriste.

On je dodao da je Miloš živio sa roditeljima.

“Nešto se ne siećam da je imao neko društvo. Nisam sa njima bio u kontaktu posljednjih 10 godina”, objašnjava rođak ubijenog Žujovića.

Aleksa Žujović bio je narodni poslanik za srez Kosmajski 1903-1927, predsjednik opštine Nemenikuće, učesnik svih ratova od 1912. do 1918, u skupštini na Krfu 1917. posljednji je glasao i svojim glasom prevagnuo da se rat nastavi. Uživao je veliko povjerenje dinastije Karađorđevića, preminuo je gdje je i rođen – u Maloj Vrbici pod Kosmajem.

Nezavisne

Tagovi: