Šamačko obdanište radi smanjenim kapacitetom

Direktor šamačkog obdaništa "Radost" Marijana Dujković izjavila je Srni da u ovoj ustanovi u Šamcu boravi oko 45 djece, a u Obudovcu 20 mališana čiji su roditelji potpisali izjavu da su upoznati o propisanim uslovima i mjerama donesenim radi prevencije širenja virusa korona.

Dujkovićeva je navela da obdanište radi smanjenim kapacitetom i da, za sada, usluge koriste samo djeca čija su oba roditelja zaposlena, ali da se nada skorom ukidanju mjera jer su se stekli uslovi da svi roditelji koji su upisali djecu u prošloj godini mogu ponovo da koriste njihove usluge.

Ona je podsjetila da je predsjednik Aktiva direktora uputio molbu Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske da se dozvoli nesmetan rad uz primjenu svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera kako bi se sva djeca vratila u obdanište, prenose agencije.

"Svi zaposleni u obdaništima u Šamcu i Obudovcu testirani su na virus korona i nalazi su negativni tako da ispunjavamo sve uslove za normalan rad", naglasila je Dujkovićeva.

Ona je podsjetila da je obdanište počelo sa radom 18. maja u smanjenom kapacitetu jer su na snazi mjere kojima se ne dozvoljava boravak većeg broja djece u grupama, s tim da je ta granica pomjerena sa 10 na 15.

Tagovi: