Senidah iz 1995. i šporet Smederevac hit na mrežama (FOTO)

​Prije nego što je osvojila tržište bivše Jugoslavije singlom “Slađana”, Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, bila je pop-rok pjevačica sa velikom karijerom u Sloveniji.

Senida se munjevitom brzinom ustoličila kao trap kraljica ovog dijela svijeta, modna ikona i jedna od najpopularnijih muzičkih zvijezda. Gradeći svoj imidž na muzičkoj sceni Senidah je formirala i svoj stil oblačenja i šminkanja. Međutim, na početku svoje karijere izgledala je drugačije nego danas.

Jedna fotka na njenom Instagram profilu privukla je pažnju fanova, potiče iz 1995. godine, a na njoj je Senida obučena kao Loša iz Plavog orkestra.

Rođena je 9. aprila 1985. godine u Ljubljani, a prva pjesma koju je snimila zvala se "Pustinjom" i objavljena je 2011. "Pustinjom" je pop balada, a Senidu vidimo u dosta prirodnijem i skromnijem izdanju nego što smo je upoznali. Mada, činjenica je da se fizički nije mnogo promijenila od tada, prenosi "Citymagazine".

Nakon solo debija, Senida se pridružila grupi Muff sa kojom je izdala niz singlova.

Muff je na početku izvodio pjesme koje najviše podsjećaju na pop mediteranski zvuk, a Senida se kao pjevačica i glasom i stajlingom uklapala.

Pjevala je na slovenačkom i engleskom i izgledala slično kao i druga pjevačica koja gradi karijeru na pop sceni na našim prostorima - duga smeđa kosa, umjerena šminka, blistav osmijeh, farmerke i majica, sve pristojno i umjereno kako bi se skrenula pažnja na glasovne mogućnosti.

Od "standardnog pop paketa", Senida je izvukla osnovu za svoj originalni izraz i upustila se u solo karijeru kao Senidah, spremna da predvodi novu regionalnu scenu.

"Slađanom" je osvojila svu našu pažnju ponudivši publici jedinstvenu kombinaciju trepa, hip-hopa i balkanskog zvuka, uzbudljivih, modernih tekstova, specifične boje glasa i stila pjevanja. Uslijedili su "Belo", "Bez tebe", "Mišići"... Čini se da svakom pjesmom Senidah postaje sve popularnija, prenosi "CDM".

Tagovi: