Sin ubio preduzetnika iz Vinkovaca, a policija njega

U Vinkovcima je noćas sin ubio oca, a potom je mladiću nakon bjekstva sa mjesta zločina presudio policijski hitac u unakrsnoj razmjeni vatre.

Prvobitno su hrvatski mediji izvijestili da je sin nakon ubistva oca izvršio samoubistvo, međutim o ovom stravičnom događaju oglasila se i tamošnja policija koja je iznijela detalje zločina koji je zgrozio javnost.

Oni su u 22.39 časova zaprimili dojavu da je u Vinkovcima vatrenim oružjem usmrćen jedan muškarac. Policijski službenici su na mjestu događaja zatekli tijelo muškarca te utvrdili da je počinilac pobjegao sa mjesta zločina.

- Preduzetim brzim policijskim radnjama, ubrzo smo pronašli i beživotno tijelo muškarca kojeg sumnjičimo da je odbjegli počinilac događaja - navode iz policije.

Ubijen je, nezvanično pišu zagrebački mediji, lokalni preduzetnik A.P., a ubio ga je najmlađi od njegova tri sina, inače student.

- Policijska uprava vukovarsko-srijemska je sinoć (28. marta 2023.) u 22.39 časova zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici D. Žanića-Karle usmrćen član njegove porodice. Muškarac je takođe naveo kako je drugi član porodice uputio ozbiljne prijetnje smrću njemu i njegovoj porodici. Policijski službenici brzo su se uputili na mjesto dojave gdje su u 22.42 sati na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjeg muškarca, a počinilac se udaljio s mjesta događaja.

U nekoliko sljedećih dojava policiji, 37-godišnjak je prijavio kako je član njegove porodice koji mu je uputio prijetnje smrću provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se  automobilom. Pri tom je dojavitelj naveo marku i registracijske oznake vozila, što je uveliko pomoglo policijskim službenicima da započnu s ciljanim traganjem za počiniteljem te blokiraju šire područje mjesta događaja.

Nakon određenog vremena, policijska patrola je uočila traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru. Primijetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u bijeg. U bijegu vozilom je udario u metalni stub i time ga onesposobio za dalje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje.

Policijski službenici su ga pozivali na mirnu predaju, međutim osumnjičena osoba je u prvom trenutku počela prijetiti da će počiniti samoubistvo, da bi odmah potom iz vatrenog oružja počela ispaljivati hice u smjeru policijskih službenika, koji su tada u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlaštenjima, ispalili više upozoravajućih hitaca u vazduh.

Osumnjičeni nastavlja s ispaljivanjem hitaca prema policijskim službenicima, koji su u tom trenutku zbog zaštite vlastitih života upotrijebili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren u skladu sa zakonskim odredbama.

Potom ulazi u rijeku, ponovno izražavajući namjeru da će počiniti samoubistvo te nastavlja ispaljivati hice prema policijskim službenicima, zbog čega oni ponovno uzvraćaju upotrebom vatrenog oružja. Nakon prestanka razmjene hitaca između osumnjičenoh i policijskih službenika, policijski službenici uočavaju tijelo osobe kako pluta u rijeci.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne jedinice Vinkovci koji su tijelo izvukli iz rijeke.

Uviđajem, koji je i dalje u toku, rukovodi zamjenica županijskog državnog tužioca u Vukovaru koja je naložila i provođenje obdukcije koja će se provesti tijekom dana. Po završetku uviđaja i utvrđivanju svih okolnosti događaja, izvijestićemo javnost s više informacija.

unaworld.com

Tagovi: