U Kaknju svečano otvoren - kontejner (VIDEO)

Izgleda da je predizborna kampanja za Opštinske izbore u BiH započela i u rudarskom Kaknju, jer su u ovom gradu svečano otvorili i – kontejner.

Ne bilo kakav, već isključivo za elektronski otpad. Svečanu vrpcu presjekao je načelnik opštine Aldin Šljivo, kome je pripala čast da prvi u kontejner ubaci staru baterijsku lampu, a za njim redom su u kontejner ubacivali stare mini elektronske uređaje i otpad te vrste i drugi opštinski zvaničnici i pozvani gosti na otvorenje.

Prema pisanju lokalnog portala “kaknjinfo”, „E-kontejner“ je namjenski kontejner za elektronski otpad. Kontejner je postavljen u okviru projekta “Elektronski otpad odvoji i prirodu osvoji“.

“Radi se o projektu s kojim je Centar za ekologiju i održivi razvoj Kakanj- C.E.K.O.R. prošao na javnom pozivu kojeg su objavili Opština Kakanj i Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD. Projekat ima za cilj zbrinjavanje svih vrsta elektronskog otpada kako isti ne bi završio na divljim deponijama, u prirodi ili u kontejnerima koji nisu predviđeni za te namjene” – informacija je sa tog portala.

Na snimku tešanjskog portala “jelahinfo” su detalji sa otvaranja i puštanja u funkciju kontejnera.

 

U Kaknju svečano otvoren kontejner. Čestitamo gradonačelniku Kaknja i njihovim stanovnicima 🤣🤣🤣

Posted by Jelah.info on Wednesday, September 30, 2020

 

Lj. Đ.

Tagovi: