Totalni rat huligana u Mostaru: Grad traži hitnu sjednicu Skupštine (VIDEO)

U sukobu koji je sinoć izbio na Španjolskom trgu u Mostaru povrijeđen je zasad nepoznat broj osoba, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije za Bljesak.info. Sukobili su se Ultrasi Mostar, navijači Hrvatskog športskog kluba Zrinjski, i Red Army, navijači Veleža.

Povrijeđeni pripadnici obje grupe smješteni su u obje mostarske bolnice. I u SKB-u Mostar su potvrdili kako su zaprimili veći broj povrijeđenih osoba te da, prema trenutnim informacijama, niko nije životno ugrožen.

”U 20 sati i 25 minuta došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Pojedinci iz navijačkih grupa su se navodno sukobili oko grafita. Policija trenutno vlada situacijom”, rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

Video OVDJE

Naveo je kako na ovoj lokaciji stanici video-nadzor te je u toku istraga kako bi se što skorije priveli počinitelji.

Grafit su navodno nacrtali pripadnici Red Armyja. Inače, sukob ove dvije mostarske navijačke grupe traje već duže vrijeme, a međusobno su oduzeli i sve ključne transparente, što u navijačkom svijetu ima veliko značenje.

Video OVDJE

Snimci pokazuju koliki je haos izbio u Mostaru. Policija je suzavcem pokušala suzbiti nerede oko 300 huligana koji su se mlatili na Španjolskom trgu. Kamera je zabilježila i kako jedan navijač Veleža u više navrata viče policajcima da su “pi*ke ustaške” i prijeti da će im “je*ati mater” jer bacaju suzavac u njihovom smjeru.

Gradsko vijeće Grada Mostara usvojilo je zaključak o navijačkim incidentima koji su se dogodili u nedjelju naveče u Mostaru.

“Traži se sjednica kantonalne skupštine sa sagledavanjem bezbjednosne situacije u gradu Mostaru i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu”, stoji u zaključku u kojem se osuđuje nasilje i traži privođenje vinovnika.

Banjaluka.net

 

 

Tagovi: