Trebinjac počinio pet krivičnih djela za 6,5 sati

Trebinjac inicijala S.R. počinio je juče pet krivičnih djela na teritoriji grada Trebinja u vremenu od šest ipo časova, ali ga je policija na kraju uhvatila i lišila slobode u popodnevnim satima.

Policija je najprije zaprimila prijavu oko 07 časova da je ispred jedne trebinjske porodične kuće ukradeno putničko vozilo marke „Volkswagen“, tip „Golf II“ i nakon izvršenog uviđaja i šire pretrage terena pronašla vozilo u trebinjskom selu Dubljani, što je Okružno javno tužilaštvo okvalifikovalo kao krivično djelo „Кrađa“ iz člana 224. Кrivičnog zakonika Republike Srpske.

Oko 10 časova je policiji stigla druga prijava i to iz istog sela gdje je nađen Golf, o tome da je napadnuta jedna osoba u porodičnoj kući i tom joj je prilikom ukradeno 500 eura, što je tužilaštvo okvalifikovalo kao krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 227. Кrivičnog zakonika Republike Srpske.

Razbojnik je nakon toga otišao u susjedno selo Grmljani, gdje je, tokom preduzimanja istražnih radnji i radnji dokazivanja u prethodna dva krivična djel, policija otkrila još tri počinjena krivična djela, Narušavanje nepovredivosti stana iz člana 151. Кrivičnog zakonika Republike Srpske na način da je počinilac neovlašteno ušao u jednu porodičnu kuću i dva krivična djela „Teška krađa“ iz člana 226. Кrivičnog zakonika Republike Srpske na način da je izvršena provala u dvije porodične kuće u selu Dubljani, Grad Trebinje.

Nakon svega je policija izvršila blokadu ovoga područja i pretražila teren, da bi na  osnovu svih operativnih saznanja stekli osnov sumnje da je izvršilac svih pet krivičnih djela lice inicijala S.R. iz Trebinja, koga su lišili slobode juče oko 13:40 časova.

nezavisne.com

Tagovi: