U akciji "Nevera" troje uhapšenih, pogledajte šta je sve oduzeto

U akciji "Nevera", policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su: E.I. (33) , E.B., (30) i E.S. (33) iz Sarajeva dok je za još jednom osobom raspisana potraga.

- Izvršeni su pretresi stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste E.I., A.K., E.S., E.B. i E.K. Pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: osam ručnih bombi, četiri pištolja sa pripadajućim okvirima i 29 metaka i poluautomatska puška sa preklopnim kundakom.

Pronađena je i veća količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, osam PVC vrećica sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid te 400 komada metaka različitog kalibra. Oduzeto je više mobilnih telefona, digitalne vage, dokumenti za koje se sumnja da su krivotvoreni i veća suma novca - saopšteno je iz MUP-a KS.

 

Dodaju da je izvršenim pretresom kuće koju koristi E.B., pronađeno oko 130 kg aromatiziranog duhana tržišne vrijednosti oko 31.000 KM, koji je oduzet od strane službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH i protiv istog će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

- Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 250. stav 2. i 3. KZ BiH (Organizovani kriminal), Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima - navodi se u saopštenju.

 

 

nezavisne.com