U BiH se osniva nova kompanija za proizvodnju i promet naoružanja

Iako još uvijek traje saga oko preuzimanja Vitezita, novi vlasnici dijela imovine te kompanije u stečaju – poznata poslovna porodica Zubak – ne gube vrijeme. 

Kako saznaje Viteški.ba, poduzete su aktivnosti na osnivanju nove, domaće firme sa sjedištem u Vitezu.

Portal saznaje da će se novo poduzeće službeno znati “WDG- Vitezit” d.o.o. Vitez, za što postoji saglasnost PS Vitezit – u stečaju, a djelatnost poduzeća će biti proizvodnja i promet naoružanja i vojne opreme.

Za tu djelatnost će biti pribavljena potrebna odobrenja sukladno domaćoj zakonskoj regulativi. Tako će nedavno kupljena imovina, koju je platilo zagrebačko poduzeće WDG promet d.o.o. biti prenesena na preduzeće sa sjedištem u Vitezu.

To bi u praksi značilo kako Vitezitova djelatnost, imovna i tradicija ostaje u Vitezu, s novim vlasnicima, njihovim važnim kontaktima širom svijeta koji će dati snažan investicijski zamah posrnuloj namjenskoj industriji.

U prvom planu planirano je zapošljavanje bivših radnika, koji posjeduju specifična i prijeko potrebna znanja. Također, bit će i zapošljavanja novih djelatnika, a sve nakon uređenja proizvodnih pogona, dolaska novih strojeva koji su dijelom već naručeni. Također, u planu je preuređenje zgrada u krugu poduzeća, a novi vlasnici su pribavili i idejna rješenja kako bi se upravne i proizvodne zgrade preuredile - rekao je za Viteški.ba izvor blizak stečajnom postupku.

unaworld.com

 

 

Tagovi: