Uhapšen zbog prijetnji novinarki putem “Fejsbuka”

Goran Živanović (41) iz Bratunca uhapšen je zbog sumnje da je prijetio ubistvom novinarki „E - trafike“ Vanji Stokić, potvrđeno je „Glasu Srpske“. Živanović je prijetnje uputio putem društvene mreže „Fejsbuk“ 22. maja nakon što je objavila sliku sa migrantima.

- Napisao je da mi treba odsjeći glavu i meni i migrantima i onima koji se o njima brinu. Kada sam to prijavila policiji rekli su da dođem za dva dana, a nakon što sam objavila tekst o prijetnjama  Živanović mi se javio i vrijeđao me, govorio da nisam za života. Vrijeđao je i moje prijtelje, rekla je Stokićeva  i dodala da su je prijetnje jako uplašile i uznemirile.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, saopštila je da Živanovića terete za ugrožavanje sigurnosti.

- Nadležnoj policijskoj stanici 23. maja jedna osoba je prijavila da je putem društvene mreže Fejsbuk  dobila prijetnje po život i tijelo. Te prijetnje su izazvale osjećaj straha i uznemirenosti. Osumnjičeni G.Ž. je uhapšen u saradnji s Policijskom upravom Zvornik, rekli su u PU Banjaluka.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac, koji se izjasnio da se protiv G. Ž. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Stokićeva je istakla da je osumnjičeni Živanović prvo napisao komentar na fotografiju na kojoj se nalazi ona sa dva migranta, a da joj se kasnije javio putem Fejsbuka i poslao broj telefona te rekao da slobodno prijavi policiji.

- U komentaru je napisao: „Jebo li ti oni svu fameliju. govna nam na grbacu navaljujete. teraj to bre iz drzave. sutra da ga vidim na mojoj dedovini kako sece prradedinu stoletnu sumu pa tacno bi odsecao glave ne samo njima nego i vama dusebriznicima sto docekujete ta govna paravojna,siriska,afganistanska i itd.mamu vam bre jebem ne normalnu i glupu, pojasnila je Stokićeva.

Napomenula je da je nakon što je otišla u policijsku stanicu Obilićevo da prijavi prijetnje, dežurna policajka joj  rekla da dođe za dva dana, iako je  naglasila kako vjeruje da se Živanović kreće po Banjaluci jer su mu objave iz ovog grada.

- Ne želeći da čekamo ponedjeljak, ekipa „eTrafike” objavila je ovu vijest. Živanović je nakon toga nastavio da mi prijeti i uznemirava prijatelje na društvenim mrežama. Nastavio je da je vrijeđa, govorio je da  “nijsam za života.” Ne osjećam se sigurno, jako sam uznemirena. Strah me je. Bez obzira što sam naglasila da vjerujem da ovaj muškarac živi u Banjaluci, to sam zaključila po objavama na njegovom profilu, znači mjestu gdje živim, radim i krećem se, policija je odlučila da čekaju puna dva dana da bi uopšte uzeli moju izjavu, naglasila je Stokićeva.

Stokićeva dodaje da se plaši da ce osumnjičeni Živanović, ako ga puste da se brani sa slobode, da nastavi sa prijetnjama ili ne daj bože da ih i ostvari.