Usaglašeni stavovi parlamentarnih stranaka, konstitutivna sjednica Skupštine opštine Šamac 30. decembra

Skupštinska većina, Narodni pokret -Đorđe Milićević, Srpska demokratska stranka, Hrvatska koalicija i Socijalistička partija, predložili su Simu Varadinovića (SDS) za predsjednika Skupštine opštine Šamac. Savez nezavisnih socijaldemokrata ostaje u opoziciji, najvjerovatnije sa koalicionim partnerima Ujedinjenom Srpskom i DEMOS-om, dok će koaliciju, nezvanično saznajemo, napustiti DNS i SPS “Budućnost Srpske” i prikloniti se vladajućoj većini.

Predstavnici parlamentarnih stranaka usaglasili su danas stavove oko održavanja konstitutivne sjednice Skupštine opštine Šamac, koja će, kako je pojasnio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, prethoditi i prvoj redovnoj sjednici, planiranoj za isti dan, 30. decembar, a na kojoj će biti razmatran budžet opštine za 2021. godinu.

Mi ćemo biti među prvim opštinama u Republici Srpskoj koja će usvojiti budžet za 2021. godinu i to je veoma važno jer u narednu godinu ulazimo sa jasnim zadacima i ciljevima, a to građani od nas i očekuju. Ukazali su nam povjerenje i mi ćemo ga u naredne četiri godine opravdati, imamo kontinuitet vlast i stabilnu skupštinsku većinu”, rekao je Milićević i napomenuo da je Narodni pokret -Đorđe Milićević osvojio najveći broj odborničkih mandata, sedam, te da je to odraz zajedničkog rada lokalne vlasti i građana u prethodnom mandatu.

Simo Varadinović iz Srpske demokratske stranke rekao je da je SDS ponovio broj mandata iz prošlog saziva Skupštine opštine Šamac, pet, te da je zahvalan građanima za podršku. Kao predsjednik loklanog parlamenta, kaže, nastaviće kontinuitet opštinske zakonodavne vlasti u skladu sa potrebama i zahtjevima lokalne zajednice i građana.

Kao predsjednik Skupštine opštine zalagaću se za poštovanje zakona, kreiranje politika i sprovođenje dobrih praksi, a sve u interesu svih građana opštine Šamac”, rekao je Varadinović.

U SNSD-eu nisu zadovoljni izbornim rezultatom, ali će, rekao je budući odbornik u Skupštini opštine Šamac Milan Đurđević, oprevdati povjerenje građana koji su im dali glasove.

U Skupštini opštine ćemo djelovati opoziciono, imamo pet odbornika, ali to ne znači da nećemo podržati prijedloge za koje mi procijenimo da su na dobrobit građana i opštine Šamac”, rekao je Đurđević i dodao da su ovi izbori dali priliku mlađim ljudima, sa novom energijom i vizijom, da zastupaju interese građana u Skupštini opštine i da će oni nastojati to povjerenje da opravdaju.

Đurđević nije želio da precizira sa kojim strankama će SNSD formirati opozicioni blok, te izrazio očekivanje da će to biti koalicioni partneri, ali da će budući razgovori i vrijeme to pokazati.

M. L.

Tagovi: