Vraćanje nadležnosti "gurnuto" za kraj godine

Po okončanju ove sjednice trebalo bi da bude utvrđen termin posebne sjednice Parlamenta Srpske o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica izjavio je nakon sjednice Kolegijuma da se može očekivati da Srpska u ovaj proces uđe početkom decembra.

Miladin Stanić iz SDS kaže da ono što su dobili kao materijal za posebnu sjednicu nije ništa novo ,te da ništa ne mijenja ni za RS ni za BiH.

- Očekivali smo da će nam na ovu sjednicu donijeti minimum uzorke uniforme, koju će nositi Vojska RS. Samo naivne mogu uvjeravati da RS ima snage ovako pokradena da prenese bilo šta - smatra Stanić.

SNSD i njihovi koalicioni partneri odustali od posebne sjednice o vraćanju nadležnosti, tvrdi Igor Crnadak iz PDP, te da je zahtjev da se posebna održi nakon redovne, a redovna će trajati bar dvije sedmice.

- Dnevni red za posebnu sjednicu je usvojen. Ipak smatram da se ta sjednica neće ni desiti. Da je "gurnuta" na kraj godine i da će se do tada završiti sve "trgovine" - kaže Crnadak. Agencije