Parastos u Donjoj Crkvini za poginule borce VRS

U organizaciji boračke organizacije i mjesne zajednice Donja Crkvina kod Šamca je služen parastos i položeni vijenci i cvijeće za 16 boraca poginulih u NOR-u 1942 - 1945. godine, za 10 poginulih boraca 1992 – 1995. godine i tri civilne žrtve.

Predsjednik mjesne boračke organizacije Donja Crkvina Zlatko Vuković istakao je da je ovo jedanaesta godina kako se drži parastos u znak sjećanja na poginule borce.

On kaže da je 13 poginulih u otadžbinskom ratu veliki broj u odnosu na malu sredinu Donju Crkvinu.

- Interesantan je način pogibije. Svi su živote izgubili u defanzivnim dejstvima na braniku otadžbine – kaže Vuković.

Načelnica Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić kaže da su danas dali pomen poginulih u prethodno odbrambenom otadžbinskom ratu  na području Mjesne zajednice Donja Crkvina, ideja stvaranja RS kao jedinstvene i slobodne teritorije utemeljena na njihovim žrtvama.

- Opštinska uprava se trudi da kategorijama porodica poginulih boraca, demobilisanim borcima, kao i ratnim vojnim invalidima i svim drugim žrtvama rata pomogne u skladu sa mogućnostima u realizaciji i zaštiti njihovih prava - kaže Trivićeva.

Parastos u Donjoj Crkvini služio je sveštenik Bojan Lazić, a vijence i cvijeće su položili predstavnici porodica poginulih, mjesne boračke organizacije i opštinske vlasti.

Tagovi: