Šok za građane i policiju Berlina: Državljani BiH okrenuli 12 janjadi u parku

Proljetno sunce u nedjelju je okupalo Berlin i izvuklo građane njemačke metropole na čist vazduhu. I policija je uživala u relativno mirnom danu sve dok nije stigla neočekivana prijava.

"Molim vas, otiđite do parka Friedrichshain. Nekoliko ljudi iz automobila vadi oguljene ovce", saopštila je policija u ponedeljak na svojoj Facebook stranici.

Kada su policajci stigli u park Bunkerberg naišli su na "šokantan prizor", barem iz ugla Nijemaca. Na livadi se, iznad vatre, okretalo 12 janjadi, a ražanj su pokretali automobilski akumulatori!

"Dernek" je organizovalo 150 ljudi, uglavnom državljana Bosne i Hercegovine, prema saopštenju policije! Jedan učesnik objasnio je kasnije da su slavili Đurđevdan, čudeći se medijskoj pažnji jer na isti način i na istom mjestu okupljaju se već 10-ak godina za praznik.

Policija je odmah prekinula "skup", pozvala vatrogasce koji su ugasili vatru. Jaganjci su skinuti s ražnja, oni pečeni pojedeni na mjestu slavlja, drugi vraćeni u automobile.

Učesnici berlinskog ražnja mogu očekivati prekršajnu prijavu zbog paljenja vatre na travi i korištenja baterija s kiselinom u javnom parku. Iz administracije berlinskog senata objašnjavaju da kazna može dostići i 5.000 evra.

radiosarajevo.ba