Otvorena izložba fotografija u brčanskom Udruženju ljubitelja umjetnosti

Fotografije izrađene na platnu, kaširane, pa uramljene, banjalučkog snimatelja i fotografa Nebojše Kostreševića izložene su večeras u Udruženju ljubitelja umjetnosti u Brčkom.

Posjetioci izložbe, među kojima su uglavnom bili ljubitelji ove umjetnosti, kažu da su iznenađeni fotografijama predstavljenim na ovakav, za njih veoma neobičan način.

S obzirom na to da su rađenje na platnu, dobile su na dubini i podsjećaju na umjetničke slike, te je izbjegnut odsjaj svjetla na površini, što je Kostreševiću i bio cilj.

- Ovo je peti grad u Republici Srpskoj u kojem je postavljena moja izložba fotografija, u ovoj godini, i u svakom od njih me oduševila pozitivna reakcija posjetilaca, koji ne očekuju ovakvu formu fotografije. Veoma me raduje što su dobro prihvaćene i što čujem pozitive kritike i od građana, ali i od kolega fotografa – izjavio je Kostrešević.

Izložbu su do sada vidjeli Banjalučani, Dobojlije, Modričani i Dervenćani. U Brčkom će biti postavljena deset dana, a nakon toga, tokom jula, Kostreševićeve fotografije biće izložene u Etno selu „Ljubačke doline“ u Banjaluci.

Nebojša Kostrešević snimateljskim poslom se bavim skoro 20 godina, a profesionalnim fotografisanjem više od tri godine, te je sakupio skoro 600 fotografija.

Cilj njegovih izložbi je da podstakne ljubitelje fotografije i amatere da intenzivnije rade na razvoju ove vrste vizuelne umjetnosti i doprinesu razvoju kulture u svojoj lokalnoj zajednici.