Počeo turnir u uličnoj košarci u okviru manifestacije “Šamačko ljeto”

Na turniru “Vivija stritbol šamac 2018”  koji je počeo juče u okviru manifestacije “Šamačko ljeto”, učestvovaće 40 ekipa iz Republike Srpske.

Turnir će trajati tri dana, a učestvovaće ekipe iz Banjaluke, Laktaša, Teslića, Slavonskog Broda, Prnjavora, Dervente, Doboja, Modriče, Brčkog, Odžaka, Orašja, Ugljevika i Šamca.

Jedan od organizatora turnira Zoran Cvjetković rekao je da je, u odnosu na prošlu godinu broj ekipa skoro udvostručen, što pokazuje koliko je turnir bio uspješan.

– Cilj nam je da od sledeće godine organizujemo međunarodni `tri na tri` turnir koji će biti u kalendaru FIBE, a koji je od nedavno i olimpijski sport – naveo je Cvjetković.

Nagrada za osvojeno prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji iznosi 800 KM, za drugo 400 KM, a za treće mjesto 200 KM.

U konkurenciji juniora za prvo mjesto nagrada je 300 KM, za drugo 150 KM, te u konkurenciji kadeta za prvo mjesto predviđeno je 200 KM, a za drugo 100 KM, dok će najboljim pionirima biti uručeni pehari i medalje.

Generalni sponzori turnira su opština Šamac, kompanija “Vitinka” iz Kozluka, po kojoj turnir ove godine i nosi naziv kao i mnogi drugi sponzori.