Otvorena sedma po redu „Kotlićijada“ na Jekića jezerima

Ministar za trgovinu i turizam Republike Srpske Predrag Gluhaković, otvorio je tradicionalnu, sedmu po redu „Kotlićijadu“ na Jekića jezerima u Obudovcu.
 

-Obudovac je postao prepoznatljiv, pa time i opština Šamac po ovoj manifestaciji. Vidimo da je ovo uređeniji prostor, i svaka čast ovim vrijednim ljudima koji su se potrudili da ova manifestacija bude i tradicionala a ujedno da ima i sve više regionalni značaj. Želja nam je da i mnoge druge sredine u Srpskoj koje imaju mogućnost kao Obudovac da rade na ovaj način te upotpune sadržaje i na neki način omasove sve ono što je dobro za lokalnu zajednicu, tim prije i za Republiku Srpsku- kaže Gluhaković.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, istakao je zadovoljstvo posjetom na kotlićijadi i zahvalio prvenstveno udruženju „Ekob“ koje je dobilo ovo područje pod koncesiju od 12 godina i koje svojim sredstvima kao i uz pomoć lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske organizuje ovu sada već tradicionalnu manifestaciju koja postaje jedna od ključnih u posavskoj regiji.

Predsjednik ekološkog udruženja „Ekob“ iz Obudovca Stanislav Jakovljević kaže da su učesnici iz Donjeg Žabara, Pelagićeva, Brčkog, Šamca koji izlažu svoje proizvode, prave kotliće i druže se.

U kulturno-zabavnom programu učestvovali su članovi SPKD „Prosvjeta“ iz Obudovca, a podijeljene su i zahvalnice zaslužnim organizacijama i građanima.

Ova manifestacija kao dio programa „Šamačkog ljeta“, organizovana je od strane „Centra za kulturu“ u saradnji sa Ekološkim društvom „EKOB“ iz Obudovca a pod pokroviteljstvom opštine Šamac.