U Šamcu počeo petodnevni “Logaut kamp” Asocijajcije srednjoškolaca BiH

U Šamcu je danas počeo petodnevni “Logaut kamp”, na kome učestvuje više od 20 srednjoškolaca iz 10 opština BiH i Srbije, čiji je glavni cilj upoznavanje o pravilnom korištenju društvenih mreža i opasnostima koje postoje.

Predsjednik Asocijacije srednjoškolaca BiH Valerija Blagojević rekla je da je lokalni tim iz Šamca, koji je organizovao kamp, od jedan 63 tima u BiH pod njihovim okriljem.

-Tematika kampa su društvene mreže, socijalni život srednjoškolaca i rad kroz radionice kreativnog karaktera- rekla je Blagojevićeva.

Koordinator lokalnog tima Šamac Ksenija Stefanović istakla je da je ovo drugi projekat ove godine pod nazivom “Logaut kamp” o temi socijalnih medija, kojim žele da povežu mlade u BiH, te da ih edukuju o temama njima bliskim.

Ona je dodala da svi spavaju u šatorima na šamačkom keju koje su dobili od Civilne zaštite iz ove opštine, a finansijsku pomoć pružila je opština Šamac i lokalni sponzori.

Jelena Bratić iz Asocijacije srednjoškolaca Srbije rekla je da dugo godina imaju dobru saradnju sa Asocijacijom srednjoškolaca iz BiH.

Prema njenim riječima, značajno je da imaju bliske vidove saradnje sa asocijacijama sa Balkana i rješavaju probleme stereotipa, koji su nastali mnogo ranije, kao i veće probleme sa kojima se susreću.

(Agencije)